Presentació

Enguany arribem a la vintena edició d'Escenaris i ho fem amb la participació de més ciutats i pobles que mai, un total de vint. Dos vint anys, un d'anys de recorregut i un altre de participació, que signifiquen constància, continuïtat i una ferma voluntat de treballar en favor de la cultura.

Vint edicions aconseguides gràcies a la tasca de directors, tècnics, col·laboradors, regidors i alcaldes que han cregut en la importància de la cultura i del teatre en particular, sobretot en moments de dificultat en què la vida cultural estava en risc.

Vint edicions aconseguides gràcies a l'enorme potencial del sector teatral, especialment al més proper, el de les comarques gironines. Vint edicions aconseguides gràcies al públic, fidel o ocasional, el veritable destinatari de tot aquest esforç.

Escenaris va néixer amb nou ajuntaments i l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Gironès a fi de compartir la programació teatral per fer-la més forta, per arribar a més públic i per aconseguir més visibilitat. Al cap de pocs anys, s'hi anaven afegint la resta de programacions locals així com pobles que iniciaven la seva aposta pel teatre professional gràcies a aquest projecte. Més endavant, l'entrada dels teatres de Girona i Salt va significar un gran suport de qualitat per a tots els programadors de la comarca i la creació d'una plataforma que incloïa tota la programació del Gironès de gener a juny. Els darrers anys, la incorporació dels municipis més petits va completant la llista de pobles alhora que fa més densa aquesta xarxa.

En total, al llarg d'aquestes vint edicions, Escenaris ha presentat més de dos mil espectacles de teatre professional. Entre ells, molts dels que s'han programat en municipis mitjans o petits ho han fet gràcies a l'estímul d'aquest projecte, un fet que enforteix el sector teatral amb més programadors i que potencia la creació de nous públics.

Més enllà de xifres, aquest projecte també inclou eines que s'han anat desenvolupant al llarg dels anys: ajuts a la programació, assessorament i suport per als programadors més petits, projectes de dinamització de públics, elements unificats de difusió, coordinació intermunicipal per evitar coincidències, presència a les xarxes socials, criteris unificats d'accessibilitat, entre d'altres recursos.

Aquest any, us presentem una edició que compta amb 137 obres de teatre professional i amb un total de 174 representacions, per convidar-vos, un cop més i per vintena ocasió, a gaudir del teatre per tots els racons del Gironès.

 

Consell Comarcal del Gironès
Diputació de Girona