Presentació Escenaris 2021

Un any més aixequem el teló d’Escenaris, i ho fem per dissetè any consecutiu, per oferir-vos de nou la xarxa de programació teatral més gran del país, una xarxa que protegeix el teatre, que protegeix la cultura i que col·labora a fer del Gironès la comarca dels escenaris per excel·lència. 

Disset ajuntaments, divuit teatres i programadors, cent cinquanta-quatre espectacles de teatre professional, més de cent companyies i, per sobre de tot, molta il·lusió de veure que, malgrat tantes dificultats, aquí seguim, portant la cultura per tots els racons de la comarca. Des del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona ens sentim il·lusionats per les dimensions d’aquest projecte i, per descomptat, aquest any més que mai.

Al llarg d’aquests mesos, entre tantes afectacions, tots estem constatant cada dia les immenses dificultats del sector cultural. Alhora, paradoxalment, mentre el món de la cultura resta tancat o limitat i els seus professionals pateixen com mai, les seves creacions ens salven les hores ingents de confinament i de restriccions de mobilitat. Sense la cultura, sense la seva creativitat, força, talent i intel·ligència, els confinaments serien insofribles i destructius. 

Per tot això, i per molt més, aquesta edició d’Escenaris, la més incerta que mai hauríem imaginat, és la més important que mai us hem pogut presentar. Volem aprofitar també per agrair i aplaudir ben fort el treball incansable de les àrees de cultura dels ajuntaments del Gironès, dels programadors, de les companyies de teatre i dels seus equips tècnics.

La cultura s’ha demostrat segura, i per això els teatres i espais que participen a Escenaris us oferiran totes les condicions de segurat necessàries: amb els aforaments limitats, amb distàncies de seguretat i amb totes les indicacions que calgui aplicar per prioritzar la salut de tothom.

Aquest any més que mai, Escenaris protegeix la cultura perquè la cultura també ens protegeixi a nosaltres!

Consell Comarcal del Gironès

Diputació de Girona