Escenaris 2023

Aquesta és la dinovena edició d’Escenaris, un projecte que us presenta cada any tota la programació teatral del Gironès de gener a juny. Amb el suport del Consell Comarcal del Gironès i de la Diputació de Girona, en formen part dinou programadors de teatre professionals de disset municipis de la comarca, entre els quals trobem des de teatres urbans de projecció nacional fins a petits programadors locals de pobles de pocs habitants. Tots ells formen, després de dinou edicions, una densa xarxa que protegeix la cultura, que enforteix el teatre i que té cura del seu públic. Una xarxa diversa en dimensions i projectes, però que junta suposa l’agenda teatral més gran del país. 

Escenaris es fa visible amb una cartellera conjunta que us arribarà en format digital i en paper per múltiples canals de comunicació, però el projecte global és molt més que això, ja que també compta amb eines que el públic no veu però que són molt necessàries per enfortir la programació dels ajuntaments i dinamitzar el sector teatral: ajuts a la programació, assessorament i suport per als programadors més petits, projectes de dinamització de públic, elements unificats de difusió, entre d’altres recursos. A banda, la coordinació intermunicipal evita coincidències entre teatres veïns, permet compartir informació entre els programadors i facilita la mobilitat dels espectadors. 

En definitiva, us presentem una cartellera unificada que enguany compta amb 134 obres de teatre i amb un total de 169 representacions, per convidar-vos, un any més, a gaudir de la cultura per tots els racons del Gironès. 

Els escenaris d’Escenaris us esperen!

 

Consell Comarcal del Gironès
Diputació de Girona